måndag 30 juli 2012

Gott & nyttigt: Kinesisk kycklingrätt

Här kommer ett litet snabbt tips om en maträtt jag gjorde till lunch i dag. Det var mycket smidigt att fixa till och enligt mina beräkningar så borde det även vara ganska nyttigt.

Kinakyckling med curry



Då kör vi!

Till 4 portioner
2 stora kycklingfiléer 
1 påse wokgrönsaker 
2 dl räkor 
2 ägg 
1 gul lök 
Curry 
Salt 
Peppar 


Gör så här:

Stek lite lök i en gryta samtidigt som du strimlar kycklingfiléerna. När löken fått färg vräker du i köttet och steker tills de är genomstekta. Krydda med curry. Slå i en påse wokgrönsaker och kläck i äggen. I med lite grovmald svartpeppar och salta efter behov. Koka till sist upp två påsar nudlar, häll av vätskan och i med dem i grytan. Blanda runt ordentligt och låt även nudlarna få suga i sig av curryn. Tillsätt mer curry om du tycker att det behövs. Sist av allt lägger du i räkorna - sen är det klart!

Tillagningstid:
Skapades:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar